Sv:Gramps:Om

From Gramps
(Redirected from Gramps:About/sv)
Jump to: navigation, search

Gramps är ett genealogiprogram för Linux och andra UNIX-liknande system. Namnet Gramps står för Genealogical Research and Analysis Management Programming System (Genealogiskt Forsknings- och Analyshanteringsprogram).

Släktskapsvy

Gramps hjälper dig att hålla ordning på ditt släktträd. Det tillåter dig att spara, redigera, och utforska genealogisk data. Gramps försöker tillhandahålla alla funktioner som finns hos andra genealogiska program samt att, vilket är än viktigare, tillhandahålla en utökad möjlighet till integration vilket inte tillhör vanligheterna i denna typ av program. Detta är möjligheten att infoga vilken information som helst direkt i Gramps och manipulera enstaka eller alla händelser i hela databasen i valfri ordning. Allt för att hjälpa användaren i sin forskning och sin analys and correlation with the potential of filling relationship gaps.

Gramps kan för närvarande köras på Linux, BSD och Solaris. Några experiment med att köra det på Windows har gjorts. För mer information om hur du skaffar Gramps, se Installationssidan.

För vidare information: