Contact/nl

From Gramps
Jump to: navigation, search

Programmafouten rapporteren

Er zijn verschillende manieren om een programmafout te rapporteren, onder andere de GRAMPS Bugs postlijst. U hoeft geen lid zijn van deze lijst om er mails naar te sturen.

De beste manier is evenwel door gebruik te maken van het Gramps foutopvolgingssysteem, zie How to report bugs/nl. Dit laat ons toe om formele methoden te gebruiken bij het volgen en oplossen van fouten. Ten gevolge van het hoge volume aan emails die de hoofdprogrammeurs ontvangen, is er altijd een kans dat uw email uit het oog verloren wordt. Gebruik maken van het foutopvolgingssysteem zorgt ervoor dat uw problemen zullen aangepakt worden.

Verbeteringen aanvragen

Een verbetering of een wijziging aan GRAMPS aanvragen kan gedaan worden of via de gramps-users of gramps-devel postlijsten, of opnieuw via het foutopvolgingssysteem door een nieuw item aan te vragen. We zouden het appreciëren indien serieuze voorstellen via het foutopvolgingssysteem zouden gebeuren. Klik op Report Issue, en selecteer feature als belangrijkheid (severity). Ook hier, door via het foutopvolgingssysteem te werken, kunnen we alles formeel opvolgen.

Mailing Lists

Er zijn meerdere mailing lists over verschillende onderwerpen die verband houden met Gramps:

gramps-announce (lid worden, archieven
Aankondigingen en algemeen belangrijk nieuws. Heel lage trafiek.
gramps-users (lid worden, archieven)
Discussies over het gebruik van Gramps. Medium trafiek.
gramps-bugs (lid worden, archieven)
Programmafouten melden en opvolgen. Gelieve evenwel het foutopvolgingssysteem te gebruiken (zie boven).
gramps-devel (lid worden, archieven)
Voor alles wat te maken heeft met software ontwikkeling. Medium trafiek.

IRC

Kom ook eens langs op het chat-kanaal #gramps op de irc.libera.net server. Alle gebruikers en ontwikkelaars zijn welkom!

Inbreuken op auteursrechten

Stelt u inbreuken op het auteursrecht vast op deze wiki, gelieve dan de ontwikkelaarspostlijst (wordt eerst lid) te mailen met de gegevens van de wiki-pagina die inbreuk bevat, alsook de hoedanigheid van de inbreuk.