Nl:Live cd

From Gramps
Revision as of 09:44, 29 November 2010 by Romjerome (talk | contribs)
Jump to: navigation, search
Live cd

De Linux Genealogy Desktop CD 6.1 is uitgegeven op 29 novembri 2010.

Deze live-cd is gebaseerd op Ubuntu 10.10 (The Maverick Meerkat) Desktop CD en bevat naast de normale Hardy, een voorgeïnstalleerde versie GRAMPS 3.0.1., en ook het GraphViz programma om mooie grafieken in GRAMPS te kunnen tekenen. De live-cd is enkel beschikbaar voor de x86 architectuur.


Bovenover de Live Session, kun je deze cd ook gebruiken om Linux en de andere genealogische programma's permanent op je harde schijf te installeren. Zo kan je van de optimale snalheid gebruik maken en je gegevens opslaan op de harde schijf. Je kunt dan uiteraard je Linux distributie volledig benutten. Alles is compleet gelijk aan de Live Session, maar de installatie is wel blijvend.

Hoe geraak je aan de cd?

De cd kan op verschillende manieren bekomen worden.

  • SourceForge: de normale GRAMPS download pagina
  • Gecentraliseerde download. Dank zij de hosting die gegeven werd aan ons kan je de cd-images downloaden via de http, ftp, of met de rsync (rsync://ftp5.gwdg.de/pub/linux/gramps/) protocollen.
  • Aankoop cd. Een alternatief voor het downloaden is de aankoop van de eigenlijke cd. Die kan je bestellen via voor Australië en de U.S..