Difference between revisions of "Nl:Live cd"

From Gramps
Jump to: navigation, search
m (fix a link)
Line 1: Line 1:
[[Image:cdlabel_web_l.jpg|right]]
+
[[Image:cdlabel_web_l.jpg|right|thumb|200|Live cd]]
De '''Linux Genealogy Desktop CD 3.0''' is uitgegeven op 29 april 2007. De vorige versie was 2.0. Deze versie werd besproken door Dick Eastman [http://blog.eogn.com/eastmans_online_genealogy/2006/07/linux_genealogy.html reviewed] op zijn [http://eogn.com/ Online Genealogy Newsletter].
+
De '''Linux Genealogy Desktop CD 3.0''' is uitgegeven op 26 juni 2008.
 +
 
 +
Deze live-cd is gebaseerd op [https://help.ubuntu.com/8.04/ Ubuntu 8.04 (Hardy Heron)] Desktop CD en bevat naast de normale Hardy, een voorgeïnstalleerde versie '''GRAMPS''' 3.0.1., [http://geneweb.sourceforge.net/ GeneWeb], en de [http://lifelines.sourceforge.net/ LifeLines] toepassingen en ook het [http://www.graphviz.org/ GraphViz] programma om mooie grafieken in GRAMPS te kunnen tekenen. De live-cd is enkel beschikbaar voor de x86 architectuur.
  
Deze live-cd is gebaseerd op [https://help.ubuntu.com/7.04/ Ubuntu 7.04 (Feisty Fawn)] Desktop CD en bevat naast de normale Feisty, een voorgeïnstaleerde versie '''GRAMPS''' 2.2.7, [http://geneweb.sourceforge.net/ GeneWeb], en de [http://lifelines.sourceforge.net/ LifeLines] toepassing, alsook het [http://www.graphviz.org/ GraphViz] programma om mooie grafieken in GRAMPS te kunnen tekenen. De live-cd is enkel beschikbaar voor de x86 architectuur.
 
  
 
Bovenover de ''Live Session'', kun je deze cd ook gebruiken om Linux en de andere genealogische programma's permanent op je harde schijf te installeren. Zo kan je van de optimale snalheid gebruik maken en je gegevens opslaan op de harde schijf. Je kunt dan uiteraard je Linux distributie volledig benutten. Alles is compleet gelijk aan de ''Live Session'', maar de installatie is wel blijvend.
 
Bovenover de ''Live Session'', kun je deze cd ook gebruiken om Linux en de andere genealogische programma's permanent op je harde schijf te installeren. Zo kan je van de optimale snalheid gebruik maken en je gegevens opslaan op de harde schijf. Je kunt dan uiteraard je Linux distributie volledig benutten. Alles is compleet gelijk aan de ''Live Session'', maar de installatie is wel blijvend.
 +
 
==Hoe geraak je aan de cd?==
 
==Hoe geraak je aan de cd?==
 
De cd kan op verschillende manieren bekomen worden.
 
De cd kan op verschillende manieren bekomen worden.
* Gecentraliseerde download. Dank zij de hosting die gegeven werd aan ons kan je de ''cd-images'' downloaden via de [http://ftp.gwdg.de/pub/linux/gramps/ http], [ftp://ftp.gwdg.de/pub/linux/gramps/ ftp], of rsync (rsync://ftp.gwdg.de/pub/linux/gramps/) protocollen.
+
* '''SourceForge''': [http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=25770&package_id=109309&release_id=599992 de normale GRAMPS download pagina]
* BitTorrent download. Gebruik deze bestanden en controleer het ''cd-image''-bestand via BitTorrent: [http://www.gramps-project.org/download/lgenealogy-3.0-desktop-i386.iso.torrent torrent file], [http://www.gramps-project.org/download/lgenealogy-3.0-desktop-i386.iso.md5sum de md5sum], en [http://www.gramps-project.org/download/lgenealogy-3.0-desktop-i386.iso.md5sum.gpg de gpg handtekening]. Let er wel op dat de ''torrent downloads'' ter beschikking worden gesteld door een paar brave zielen via hun computer en dat de snelheid en de beschikbaarheid volledig van deze mensen afhangt.
+
* Gecentraliseerde download. Dank zij de hosting die gegeven werd aan ons kan je de ''cd-images'' downloaden via de [http://ftp5.gwdg.de/pub/linux/gramps/ http], [ftp://ftp5.gwdg.de/pub/linux/gramps/ ftp], of met de rsync (rsync://ftp5.gwdg.de/pub/linux/gramps/) protocollen.
* Aankoop cd. Een alternatief voor het downloaden is de aankoop van de eigenlijke cd. Die kan je bestellen via [http://www.cdfhs-aus.com/catalog/index.php voor Australië] en [http://store.roitman.org/ de U.S.].
+
* '''BitTorrent''' download. Gebruik deze bestanden en controleer het ''cd-image''-bestand via BitTorrent: [http://www.gramps-project.org/download/lgenealogy-4.0-desktop-i386.iso.torrent torrent file], [http://www.gramps-project.org/download/lgenealogy-4.0-desktop-i386.iso.md5sum de md5sum], en [http://www.gramps-project.org/download/lgenealogy-4.0-desktop-i386.iso.md5sum.gpg de gpg handtekening]. Let er wel op dat de ''torrent downloads'' ter beschikking worden gesteld door een paar brave zielen via hun computer en dat de snelheid en de beschikbaarheid volledig van deze mensen afhangt.
 +
* '''Aankoop''' cd. Een alternatief voor het downloaden is de aankoop van de eigenlijke cd. Die kan je bestellen via [http://www.cdfhs-aus.com/catalog/index.php voor Australië] en [http://fstore.roitman.org/ de U.S.].
  
 
[[Category:Nl:Documentatie|Live cd]]
 
[[Category:Nl:Documentatie|Live cd]]

Revision as of 07:18, 2 July 2008

Live cd

De Linux Genealogy Desktop CD 3.0 is uitgegeven op 26 juni 2008.

Deze live-cd is gebaseerd op Ubuntu 8.04 (Hardy Heron) Desktop CD en bevat naast de normale Hardy, een voorgeïnstalleerde versie GRAMPS 3.0.1., GeneWeb, en de LifeLines toepassingen en ook het GraphViz programma om mooie grafieken in GRAMPS te kunnen tekenen. De live-cd is enkel beschikbaar voor de x86 architectuur.


Bovenover de Live Session, kun je deze cd ook gebruiken om Linux en de andere genealogische programma's permanent op je harde schijf te installeren. Zo kan je van de optimale snalheid gebruik maken en je gegevens opslaan op de harde schijf. Je kunt dan uiteraard je Linux distributie volledig benutten. Alles is compleet gelijk aan de Live Session, maar de installatie is wel blijvend.

Hoe geraak je aan de cd?

De cd kan op verschillende manieren bekomen worden.

  • SourceForge: de normale GRAMPS download pagina
  • Gecentraliseerde download. Dank zij de hosting die gegeven werd aan ons kan je de cd-images downloaden via de http, ftp, of met de rsync (rsync://ftp5.gwdg.de/pub/linux/gramps/) protocollen.
  • BitTorrent download. Gebruik deze bestanden en controleer het cd-image-bestand via BitTorrent: torrent file, de md5sum, en de gpg handtekening. Let er wel op dat de torrent downloads ter beschikking worden gesteld door een paar brave zielen via hun computer en dat de snelheid en de beschikbaarheid volledig van deze mensen afhangt.
  • Aankoop cd. Een alternatief voor het downloaden is de aankoop van de eigenlijke cd. Die kan je bestellen via voor Australië en de U.S..