Nl:Hoe kunt u helpen

From Gramps
Revision as of 16:44, 6 July 2008 by Erikdr (talk | contribs) (New page: {{cleanup}} Category:Nl:DocumentatieCategory:Developers/General ==Warom hebben we uw hulp nodig== We zijn eigenlijk slachtoffer van ons eigen succes geworden. Over de laatste paar ...)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Gramps-notes.png
This page has good information but needs a cleanup. Please make the Gramps Wiki more useful by re‑organizing this page and linking introductory material. Consider also updating the screenshots.

Warom hebben we uw hulp nodig

We zijn eigenlijk slachtoffer van ons eigen succes geworden. Over de laatste paar jaren groeide GRAMPS naar duizenden gebruikers. Elke dag komen er vragen voor ondersteuning en uitbreidingen bij. Maar spijtig genoeg liep de groei van het ontwikkelingsteam niet gelijk hiermee. Vorig jaar werden 90* van alle aanpassingen door slechts vijf mensen gedaan.

De verdere vooruitgang van het project wordt dan ook vertraagd door de bijkomende ondersteuningsrol. Om deze bijkomende druk van de gebruikersgemeenschap op te vangen hebben we dus bijkomende steun nodig.


Wat kunt u doen om te helpen

Hier vindt u een lijst van programmeertaken die we willen optimaliseren. Indien u kan helpen, laat het ons weten.

Verbeteringen aan de verslagen
Verschillende verslagen moeten aangepast worden en uitgebreid. We hebben momenteel drie verschillende voorouderverslagen. Die zijn allemaal ongeveer hetzelfde met zeker nog niet volledig. Elk huidig verslag moet bekeken en opgekuist worden.
Verbeterde LaTeX-ondersteuning
Momenteel is de ondersteuning van LaTex vrij zwak en verwerkt ook niet optimaal de Unicode karakterset.
Verbeterde GEDCOM import en export
Hoe hard we ook proberen, er iets altijd wel iets dat moet/kan verbeterd worden.
Oplossen van foutrapporten
Die rapporten komen elke dag toe, soms meerdere per dag. Oplossen van deze fouten is één van de belangrijkste manieren om het ontwikkelingsteam te helpen. Dan hebben de teamleden meer tijd over voor systeemuitbreidingen.

Maar wat als ik niet kan programmeren?

Zelfs indien u kan programmeren kan u toch waardevolle hulp bieden. U kan bv.:

Ontwikkelen van testbestanden
We hebben nood aan testbestanden met gegevens om alle eigenschappen van het programma te testen.
Helpen met interface-testing
Door ofwel de interface met de hand te testen of door dogtail-testen te maken voor automatische testen.
Schrijven van handleidingen op wiki
Hoe doe je bepaalde dingen..., Handleidingen, Tips.
Ontwikkelen van screencasts
vnc2swf, recordmydesktop, Istanbul, Cankiri, VLC, byzanz, xvidcap, gifsicle or SWFTools al deze programma's kunnen gebruikt worden om schermfilmpjes te maken die kunnen gebruikt worden om duidelijk uit te leggen hoe mensen bepaalde dingen kunnen doen.

Blijkbaar werkt het W3C aan specificaties voor SMIL Synchronized Multimedia Integration Language en een beeldspecificatie kan toegevoegd worden aan HTML5...maar dat zal nog niet voor morgen zijn.

Maken van vertalingen maken
GRAMPS ondersteunt vele talen, maar hoe meer talen we kunnen ondersteunen hoe beter voor de gemeenschap.
Maken van een GRAMPS-pakket voor een bepaalde distributie
Het installeren van de broncode is soms te hoog gegrepen voor de meeste nieuwe gebruikers. Indien u een installatiepakket voor uw systeem/distributie kan maken zal dat eenvoudiger zijn voor nieuwe gebruikers.
Schrijven van documentatie
Hebt u schrijversvaardigheden, dan kan u zeker de gebruikershandleiding verbeteren.
Deelnemen aan de postlijsten
Indien de gebruikers de vragen van andere gebruikers kunnen beantwoorden, vermindert dit in grote mate de werkdruk van de ontwikkelaars.
Meewerken aan de wiki
Als gebruiker van GRAMPS zal u kennis en vaardigheden opdoen door het werken met verslagen. Hoe ze juist werken en hoe ze beter kunnen gemaakt worden. Gebruik uw kennis om deze wiki uit te breiden en te verbeteren met alle informatie die voor anderen nuttig en bruikbaar kan zijn.