Changes

Jump to: navigation, search

Nl:Hoe kunt u helpen

38 bytes added, 19:12, 10 July 2008
Maar wat als ik niet kan programmeren?
; Ontwikkelen van testbestanden: We hebben nood aan testbestanden met gegevens om alle eigenschappen van het programma te testen.
; Helpen met ''interface''-testing: Door ofwel de ''interface'' met de hand te testen of door ''dogtail''-testen te maken voor automatische testen.
; Schrijven van handleidingen op wiki: Hier kunt u '''de meest waardevolle bijdrage leveren''' als niet-programmeur. Als gebruiker kan u best uitleggen aan andere gebruikers hoe u bepaalde dingen doet, of niet doet en uw kennis delen met anderen is fantastisch en leuk. Uw kennis over gebruikte verslagen en instellingen en hoe de verslagen nog beter kunne, is zeer waardevol voor anderen.{{man tip|1=Wiki Handleiding|2=Verbeter en vul daarom de {{man label|wiki pagina's}} aan, zeker de handleiding}} [[:Category:Nl:Hoe...|Hoe doe je bepaalde dingen...]], [[:Category:Nl:Gebruikershandleidingen|Handleidingen]], [[:Category:Nl:Tips|Tips]].
; Ontwikkelen van ''screencasts'': [http://www.unixuser.org/~euske/vnc2swf/ vnc2swf], [http://recordmydesktop.sourceforge.net/ recordmydesktop], [http://live.gnome.org/Istanbul Istanbul], [http://www.tortall.net/mu/wiki/Cankiri Cankiri], [http://www.techmag.biz/capturing_screen_VLC_screencasting VLC], [http://people.freedesktop.org/~company/byzanz/ byzanz], [http://xvidcap.sourceforge.net/ xvidcap], gifsicle or [http://www.swftools.org/ SWFTools] al deze programma's kunnen gebruikt worden om schermfilmpjes te maken die kunnen gebruikt worden om duidelijk uit te leggen hoe mensen bepaalde dingen kunnen doen.
Blijkbaar werkt het [http://en.wikipedia.org/wiki/World_Wide_Web_Consortium W3C] aan specificaties voor ''SMIL'' [http://www.w3.org/AudioVideo/ Synchronized Multimedia Integration Language] en een beeldspecificatie kan toegevoegd worden aan [http://www.whatwg.org/specs/web-apps/current-work/#video HTML5]...maar dat zal nog niet voor morgen zijn.
; Maken van vertalingen maken: GRAMPS ondersteunt vele talen, maar hoe meer talen we kunnen ondersteunen hoe beter voor de gemeenschap. zie hiervoor ook het portaal [[Portal:Translators| Vertalers]] of klik in de linkse menulijst onder item '''gemeenschap'''.
; Maken van een GRAMPS-pakket voor een bepaalde distributie: Het installeren van de broncode is soms te hoog gegrepen voor de meeste nieuwe gebruikers. Indien u een installatiepakket voor uw systeem/distributie kan maken zal dat eenvoudiger zijn voor nieuwe gebruikers.
; Schrijven van documentatie: Hebt u schrijversvaardigheden, dan kan u zeker de gebruikershandleiding verbeteren.
; Deelnemen aan de postlijsten: Indien de gebruikers de vragen van andere gebruikers kunnen beantwoorden, vermindert dit in grote mate de werkdruk van de ontwikkelaars.
; Meewerken aan de wiki: Als gebruiker van GRAMPS zal u kennis en vaardigheden opdoen door het werken met verslagen. Hoe ze juist werken en hoe ze beter kunnen gemaakt worden. Gebruik uw kennis om deze '''wiki''' uit te breiden en te verbeteren met alle informatie die voor anderen nuttig en bruikbaar kan zijn.
 
{{languages|How you can help|Nl:Hoe kan u helpen}}
3,245
edits

Navigation menu