Changes

Jump to: navigation, search

Nl:Hoe kunt u helpen

97 bytes added, 16:46, 6 July 2008
no edit summary
{{cleanuplanguages|How can you help|Nl:Hoe kan u helpen}} 
[[Category:Nl:Documentatie]][[Category:Developers/General]]
==Warom hebben we uw hulp nodig==
We zijn eigenlijk slachtoffer van ons eigen succes geworden. Over de laatste paar jaren groeide GRAMPS naar duizenden gebruikers. Elke dag komen er vragen voor ondersteuning en uitbreidingen bij. Maar spijtig genoeg liep de groei van het ontwikkelingsteam niet gelijk hiermee. Vorig jaar werden 90* % van alle aanpassingen door slechts vijf mensen gedaan.
De verdere vooruitgang van het project wordt dan ook vertraagd door de bijkomende ondersteuningsrol. Om deze bijkomende druk van de gebruikersgemeenschap op te vangen hebben we dus bijkomende steun nodig.
; Ontwikkelen van testbestanden: We hebben nood aan testbestanden met gegevens om alle eigenschappen van het programma te testen.
; Helpen met ''interface''-testing: Door ofwel de ''interface'' met de hand te testen of door ''dogtail''-testen te maken voor automatische testen.
; Schrijven van handleidingen op wiki: [[:Category:Nl:Hoe...|Hoe doe je bepaalde dingen...]], [[:Category:Nl:Gebruikershandleidingen|Handleidingen]], [[:Category:Nl:Tips|Tips]].
; Ontwikkelen van ''screencasts'': [http://www.unixuser.org/~euske/vnc2swf/ vnc2swf], [http://recordmydesktop.sourceforge.net/ recordmydesktop], [http://live.gnome.org/Istanbul Istanbul], [http://www.tortall.net/mu/wiki/Cankiri Cankiri], [http://www.techmag.biz/capturing_screen_VLC_screencasting VLC], [http://people.freedesktop.org/~company/byzanz/ byzanz], [http://xvidcap.sourceforge.net/ xvidcap], gifsicle or [http://www.swftools.org/ SWFTools] al deze programma's kunnen gebruikt worden om schermfilmpjes te maken die kunnen gebruikt worden om duidelijk uit te leggen hoe mensen bepaalde dingen kunnen doen.
Blijkbaar werkt het [http://en.wikipedia.org/wiki/World_Wide_Web_Consortium W3C] aan specificaties voor ''SMIL'' [http://www.w3.org/AudioVideo/ Synchronized Multimedia Integration Language] en een beeldspecificatie kan toegevoegd worden aan [http://www.whatwg.org/specs/web-apps/current-work/#video HTML5]...maar dat zal nog niet voor morgen zijn.
; Deelnemen aan de postlijsten: Indien de gebruikers de vragen van andere gebruikers kunnen beantwoorden, vermindert dit in grote mate de werkdruk van de ontwikkelaars.
; Meewerken aan de wiki: Als gebruiker van GRAMPS zal u kennis en vaardigheden opdoen door het werken met verslagen. Hoe ze juist werken en hoe ze beter kunnen gemaakt worden. Gebruik uw kennis om deze '''wiki''' uit te breiden en te verbeteren met alle informatie die voor anderen nuttig en bruikbaar kan zijn.
 
 
{{languages|How can you help|Nl:Hoe kan u helpen}}
3,245
edits

Navigation menu