2021-12-04 - Sorry the Gramps wiki is currently being upgraded to a newer software version. Please check back after the 2021-12-06.

Changes

Jump to: navigation, search

Nl:Gramps 4.0 Wiki Handleiding - Verslagen - deel 7

14 bytes removed, 09:57, 21 May 2013
stamboom
* Sla de web pagina's op in een tar.gz archief: Omdat er een grote hoeveelheid bestanden en mappen aangemaakt worden met dit verslag, is het soms moeilijk om deze bestanden naar een externe ''web host'' te verplaatsen. Daarom is er de mogelijkheid om alle bestanden te bundelen in een samengedrukt archief (ook ‘tarball’ genoemd). Dit archiefbestand kan dan vrij eenvoudig opgeladen worden naar de ''web host'' of uw server. Maar let op: niet alle servers ondersteunen deze methode en daarom neemt u eerst best contact op met uw ''web host'' of provider.
* Bestemming: de bestemmingsmap voor de webpagina's standaard {{man label|/home/gebruiker/NAVWEB1}}. Maar met op het icoontje te klikken kunt u een ander map selecteren.
* Website titel: De titel van de webstek. Standaard is '''Mijn FamiliestamboomStamboom'''.
* Filter: Zoals ook het geval was bij de vorige webstek generator en andere Gramps-verslagen, kunt u hier bepalen wat in het uiteindelijk resultaat zal getoond worden. Verschillende standaardfilters zijn beschikbaar, maar u kunt uw eigen filters aanmaken voor bepaalde specifieke doeleinden. Hier kunt u meer te weten komen over filters: [[Gramps_4.0_Wiki_Manual_-_Filters/nl#Algemene_filters| filters]].
Alle personen die door de filter komen en die niet door privacyregels worden uitgesloten zullen in de uitdruk zichtbaar zijn. De standaard filter toont iedereen in het gegevensbestand.
Een controlebox: al dan niet een download-pagina toevoegen: dit geeft de bezoeker van de website de mogelijkheid het gegevensbestand te downloaden. Als deze optie actief is kunt u gebruik maken van de volgende opties:
* Bestandsnaam downloaden: standaard ''/home/gebruiker/'': welk bestand gebruiken om het gegevensbestand op te laden: hier dient u wel degelijk een bestand in te vullen anders bestaat de mogelijkheid dat de bezoeker iets kan downloaden niet.
* Beschrijving voor download: standaard ''Familiestamboom Stamboom van ...''
Er zijn twee mogelijke bestanden te downloaden. Geef voor beide een bestaande bestandsnaam op.
57
edits

Navigation menu