2021-12-04 - Sorry the Gramps wiki is currently being upgraded to a newer software version. Please check back after the 2021-12-06.

Changes

Jump to: navigation, search
Tab algemeen: stamboom
:Personen worden weergegeven volgens een naamschema dat vastgelegd wordt in de voorkeuren (de standaard).
:Hier kunt u dit aanpassen en de persoon volgens een eigen naamschema tonen (bijkomende naamformaten kunnen vastgelegd worden onder voorkeuren).
*De velden {{man label|Sorteren als:}} en {{man label|Weergeven als:}} bepalen hoe de naam wordt getoond in het personenscherm en in de verslagen. Het veld sorteren als laat u toe het standaard naamschema zoals in de voorkeuren vastgelegd te vervangen door een ander schema. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn indien u plots een aantal Zweedse namen in de familiestamboom stamboom moet invoeren. Deze bestaan meestal uit een voornaam en patroniem. Voor de rest van de familiestamboom stamboom kunnen de namen gesorteerd worden op Familienaam, Voornaam. Hier kunt u dan opgeven dat de sorteervolgorde steeds Patroniem, Voornaam dient te zijn.
:Hier maakt u zeker dat deze persoon gesorteerd wordt volgens een eigen naamschema (extra schema's kunnen ingegeven worden bij voorkeuren).
:Weergeven als laat u toe om vast te leggen hoe een naam getoond wordt. Het kan zijn dat u een naam op een welbepaalde manier wenst te sorteren maar de naam toch wenst te tonen volgens de voorkeuren.
57
edits

Navigation menu