Changes

Jump to: navigation, search

Nl:Genealogie de basis

15 bytes added, 10:03, 13 March 2013
no edit summary
Enkele aanbevelingen:
* '''Vind de juiste bron.''' Het kan zijn dat je na verloop van tijd zeer veel informatie hebt verzameld over je familiestamboom. Toch is deze informatie maar zo goed als de [[Sources/nl|bronnen ]] waaruit deze gegevens werden gehaald. Besteed dus voldoende tijd wanneer je bronnen ontdekt en schrijf zoveel mogelijk details op.
* '''Start je onderzoek van de gegevens die je kent en ga dan naar de dingen die je nog niet kent.''' Noteer alles wat bekend is voor je een veronderstelling maakt. De feiten kunnen een richting aangeven waar je verder onderzoek naar kan doen. Verspil je tijd echter niet met het dornemen van duizenden gegevens in de hoop dat je zo een spoor zou ontdekken als je nog andere niet onderzochte bronnen kan vinden.
* '''Wees beschrijvend.''' Beperk je niet tot een opsomming van namen, datums en locaties. Genealogie is niet alleen de studie en analyse van wat er gebeurd is, maar ook het waarom en welke gebeurtenissen een beslissende invloed hadden op het nageslacht. Bovendien is een leuk verhaal hier en daar belangrijk om de geschiedenis van je familie even boeiend te maken voor anderen als voor jezelf.
3,245
edits

Navigation menu