Changes

Jump to: navigation, search

Nl:Genealogie de basis

42 bytes removed, 10:03, 13 March 2013
no edit summary
Enkele aanbevelingen:
* '''Vind de juiste bron.''' Het kan zijn dat je na verloop van tijd zeer veel informatie hebt verzameld over je familiestamboom. Toch is deze informatie maar zo goed als de [[Sources/nl|bronnen ]] waaruit deze gegevens werden gehaald. Besteed dus voldoende tijd wanneer je bronnen ontdekt en schrijf zoveel mogelijk details op.
* '''Start je onderzoek van de gegevens die je kent en ga dan naar de dingen die je nog niet kent.''' Noteer alles wat bekend is voor je een veronderstelling maakt. De feiten kunnen een richting aangeven waar je verder onderzoek naar kan doen. Verspil je tijd echter niet met het dornemen van duizenden gegevens in de hoop dat je zo een spoor zou ontdekken als je nog andere niet onderzochte bronnen kan vinden.
* '''Wees beschrijvend.''' Beperk je niet tot een opsomming van namen, datums en locaties. Genealogie is niet alleen de studie en analyse van wat er gebeurd is, maar ook het waarom en welke gebeurtenissen een beslissende invloed hadden op het nageslacht. Bovendien is een leuk verhaal hier en daar belangrijk om de geschiedenis van je familie even boeiend te maken voor anderen als voor jezelf.
* '''Maak voortdurend reservekopeën van je electronische informatie.''' Indien je ontelbare uren hebt besteed aan het ingeven van al die informatie in een genealogisch programma, gebruik dan die enkele bijkomende minuut om je bestanden veilig weg te schrijven naar een cd of een usb-stick of een ander medium. Schrijf de informatie over de bestanden op de cd met een cd-stift (let wel: niet alle permante stiften zijn hier voor geschikt!). Noteer de datum en bewaar de cd in een donkere, koele en droge plaats.
* '''Neem veel foto's.''' Gebruik foto's om details vast te leggen. Dit bespaart dikwijls tijd. Foto's van een grafsteen kunnen nuttig zijn, maar maak ook eens een foto van de kerk of de weg die naar deze plaats voert. Ook van de grafstenen in de omgeving of foto's van verschillende gezichtshoeken. Een algemeen overzicht van de plaats, zelfs van de personen die mee waren op deze tocht. Later kan dit zeer nuttig zijn om verder onderzoek te doen of het laat je even terug denken aan de ervaringen van anderen en jezelf aan die dag.
 
Also see [http://www.superiorpapers.com/ custom papers]
3,245
edits

Navigation menu