Changes

Jump to: navigation, search

Nl:Live cd

12 bytes removed, 06:06, 22 May 2007
no edit summary
De '''Linux Genealogy Desktop CD 3.0''' is uitgegeven op 29 april 2007. De vorige versie was 2.0. Deze versie werd besproken door Dick Eastman [http://blog.eogn.com/eastmans_online_genealogy/2006/07/linux_genealogy.html reviewed] op zijn [http://eogn.com/ Online Genealogy Newsletter].
Deze live-cd is gebaseerd op [httphttps://releaseshelp.ubuntu.com/releases/7.04/ Ubuntu 7.04 (Feisty Fawn)] Desktop CD en bevat naast de normale Feisty, een voorgeïnstaleerde versie '''GRAMPS''' 2.2.7, [http://geneweb.sourceforge.net/ GeneWeb], en de [http://lifelines.sourceforge.net/ LifeLines] toepassing, alsook het [http://www.graphviz.org/ GraphViz] programma om mooie grafieken in GRAMPS te kunnen tekenen. De live-cd is enkel beschikbaar voor de x86 architectuur.
Bovenover de ''Live Session'', kun je deze cd ook gebruiken om Linux en de andere genealogische programma's permanent op je harde schijf te installeren. Zo kan je van de optimale snalheid gebruik maken en je gegevens opslaan op de harde schijf. Je kunt dan uiteraard je Linux distributie volledig benutten. Alles is compleet gelijk aan de ''Live Session'', maar de installatie is wel blijvend.

Navigation menu